Foto: dissolve.com

Znate li izreku “Budite kao mala deca i mir u svetu će opstati”?

Zagrlite nekog– Većina odraslih u današnjem društvu ne preferira fizički kontakt i to je u redu, niko ne želi da ga grle potpuni neznanci. Ali, kada ste poslednji put zagrlili najbolju prijateljicu bez ikakvog povoda?

Pokažite uzbuđenje– Postoji više načina od običnog osmeha kojim možete pokazati dobro raspoloženje. Nije loše tu i tamo skakati i cvrkutati od sreće zbog nečega što vas je razveselilo. Zabavnije je ako uzbuđenje podelite s ljudima i pokažete im koliko vas čine srećnima.

Aplaudirajte sami sebi- Deca padnu stotinu puta pre nego što nauče da hodaju, a kada savladaju tu veštinu nagrade se malom proslavom. Prema tome, sledeći put kad ispoštujete dogovoreni rok ili napravite nešto drugo zbog čega se osećate produktivno, aplaudirajte sami sebi. Niko vam to neće zameriti.

Postavljajte pitanja- Dečja znatiželja je fascinantna, oni se ne ustručavaju da traže objašnjenja kada im nešto nije jasno. Sledeći put kad ste zbunjeni, nemoj samo sedeti i jer ne znate odgovor na neko pitanje. Podignite ruku i tražite odgovor, velike su šanse da niste jedini s upitnikom iznad glave.

Prihvatite ispravke– Deca po ceo dan slušaju “Nemoj to da radiš” ili “Prestani!” i jako je zanimljivo kako u većini slučajeva prihvataju i slušaju ono što im se kaže i te greške ne ponavljaju. Deca nemaju ego, oni samo žele da spoznaju kako pravilno da obuju cipele.

Živite za trenutak- Kad se igrate s detetom, onda se zaista igrajte s njim, a nemojte istovremeno gledati seriju i proveravati Instagram. Isto primenite i u drugim situacijama.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments