Bivša urednica Voga otkriva kako izgraditi lični stil

       
Foto: Hypebeast

Ona je bila urednica francuskog izdanja Voga čitavu deceniju, bivša modna manekenka i spisateljica- Karin Roatfeld.

Ne zamarajte se trendovima

“Moja kolekcija sastoji se od jednostavnih odevnih komada koje nosim već 20 godina, a koje uvek iznova prilagođavam. Ovde nije reč o nekim velikim inovacijama. U ormaru imam usku suknju do kolena koju kombinujem s jaknom, ali i odeću s leopard printom, cvetnim uzorkom, kao i kožnu jaknu koju nosim već 15 godina. Uložite li u odeću koja nije samo trenutni hit, odeća vam neće brzo dosaditi”, rekla je ova ikona.

Vi nosite odeću, a ne ona vas

“Kako biste izgradili lični stil, kombinujte modne komade i dodatke na svoj način- nemojte kopirati izgled s modne piste ili magazina. Birate li odevne predmete koji vam odgovaraju, tada vi nosite odeću, a ne ona vas. Ovo je pravilo vrlo važno u modi: vaš stil u potpunosti se sastoji od načina na koji kombinujete modne elemente”.

Prekrojite stare stvari

Umesto da bacite odeću, prekrojite je. Na taj način high street odeća može delovati ekskluzivnije, a staroj odeći možete udahnuti novi život.

 Odeću birajte prema proporciji i silueti

Pri izgradnji stila, birajte odeću koja laska vašoj figuri. Morate poznavati svoje telo i uzeti u obzir vaše proporcije.

Ne možete imati previše crnih suknji

Za neke dame su to male crne haljine, a za Karin je to crna suknja.

“Kupujem beskrajno mnogo crnih suknji. Imam sigurno 20 verzija istog modela suknje koje su jednake onima koje već imam. Većinu vremena oblačim se isto”.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments