Da bi nokti izgledali lepo i zdravo, moramo ih pravilno negovati, a veliku ulogu u izgledu igra i ishrana. 

Izbegavajte jarke nijanse lakova za nokte 

Jarke nijanse lakova za nokte poput crvene, narančaste, crne ili plave su vrlo intenzivne i mogu ostaviti mrlje na noktima, a to sigurno i sami znate. Iz tog razloga, uvek pre lakiranja noktiju takvim nijansama svakako koristite bazni lak koji će zaštititi vaše nokte.

Koristite ‘top coat’ 

Top coat lakovi, odnosno lakovi koji se nanose nakon laka u boji kao završni korak vrlo su bitni jer će omogućiti da vam lak na noktima potraje. Zaštitiće vaše nokte od lomljenja i pucanja i boji na noktima dati sjajni završetak. S obzirom na to da će vam uz top coat lak na noktima potrajati, smanjiće se potreba za prečestim lakiranjem noktiju.

 Birajte nežnije nijanse lakova za nokte 

Lagane, nežne i pastelne nijanse lakova za nokte mnogo su bolji izbor od jarkih boja jer ne ostavljaju mrlje, jer ne sadrže toliko agresivne sastojke.

Dajte noktima odmor

Koliko god nokti najlepše izgledaju kad su nalakirani, ponekad je dobro uzeti pauzu od lakiranja ili izlivanja i dati noktima da se odmore. Naime, nokti su izloženi raznim hemikalijama i štetnim sastojcima koje sadrže odstranjivači lakova za nokte, kao i sami lakovi i zbog toga nakon skidanja laka s noktiju pričekajte nekoliko dana pre nego ponovo nalakirate nokte.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments