Čudni standardi lepote iz prošlosti

       

Standardi lepote kroz istoriju su se toliko menjali, da su oni najseksi iz prošlosti sa ove tačke gledišta, opasni!

  • Renesanse žene– Ako ste se pitali zašto vam žene na renesansnim slikama deluju čudno, niste jedini. Veliko i zaobljeno čelo bilo je važan indikator lepote, pa su žene brijale svoju kosu, kako bi imale odgovarajuću veličinu čela!
  • Bojenje nogu tokom Drugog svetskog rata– U nedostatku najlon čarapa za vreme rata, na tržištu su se našle boje koje bi imitirale izgled sjajnih nogu u najlonkama!
  • Što manja stopala, to bolje– Iako je vezivanje stopala jedan od najznačajnijih oblika modifikacije tela, njegovo poreklo u Kini je nepoznato, ako istoričari znaju da je do 13.  veka ovaj čin preovladavao među ženama i ćerkama plemena. Vezivanje stopala počinjalo je između pete i sedme godine, da se lome kosti stopala kako bi se prsti savijali ka unutrašnjosti stopala. Ova bolna praksa zasnovana je na estetskoj i seksualnoj privlačnosti malih stopala. Prilično uznemirujuće, zar ne?
  • Crni zubi u Japanu– Žene u Japanu su hiljadama godina, pocrnjivale svoje zube kada bi se udale! To je značilo da je žena posvećena muškarcu, a smatralo se i kao simbol lepote.
  • Grci su voleli guste obrve– U Antičkoj Grčkoj pojam inteligencije, čistoće i lepote, bile su guste obrve, i to spojene! One žene koje nisu imale spojene obrve, crtale su ih pigmentima dobijenih iz nekih biljaka.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: