Jabukovo sirće za zdravu kosu

       

Jabukovo sirće možete ga koristiti i za negu zuba, kose ili kože.

Ako priželjkujete mekšu i sjajniju kosu ne treba kupovati skupe preparate. Dovoljno je da posegnete za jabukovim sirćetom jednom mesečno nakon pranja kose. On je učinkovit i za rast kose.

  • Protiv peruti- sadrži antibakterijska svojstva. Smanjuje svrab i nastanak peruti.
  • Za rast kose i sprečavanje otpadanja- jača koren i podstiče cirkulaciju folikula kose. Takođe, antibakterijska svojstva mogu sprečiti otpadanje kose i podstaći njen rast.
  • Kao prirodni regenerator- smatra se najpopularnijom prirodnom alternativom za regenerator. Takođe, omekšava kosu što može pomoći lakšem raščešljavanju.
  • Za masnu kosu- za razliku od ostalih preparata koji mogu naštetiti kosi jer imaju kiseli pH, jabukovo sirće ima sličnu pH vrednost kao prirodna kosa. Zahvaljujući tome njegova primena doprinosi uravnoteživanju pH vrednosti kose, što može pogodovati masnom tipu kose.
  • Za zdrav izgled kose- vraća kosi sjaj i čini je mekanom.

Ako koristite kupovno sirće, najbolje bi bilo da se radi o organskom, što prirodnijem jabukovom sirćetu kako biste postigli što bolje rezultate.

Protresite flašu kako bi se talog na dnu podigao. Pomešajte par supenih kašika (2-4 kašike) jabukovog sirćeta s malo manje od 2 dl mlake vode. Mera jabukovog sirćeta i vode najčešće bi trebalo biti 1:3. Nakon pranja kose šamponom i regeneratorom, mešavinu umasirati u teme. Za najbolji efekt ostaviti da deluje nekoliko minuta, pa isprati toplom vodom.

Ne preporučuje se korišćenje nakon svakog pranja (iz razloga što bi mogao iritirati teme), već otprilike jednom nedeljno.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: