Kakvu haljinu izabrati za venčanje?

       
Foto: Vogue

Najvažnije pravilo- nijedna gošća ne sme da zaseni mladu. Ne treba da svu pažnju privučete na sebe, pogotovo ne u negativnom smislu. 

Od svih boja haljina ili ženskih odela, bela je verovatno najmanje prikladna za gošću na venčanju. To bi trebalo da ostane rezervirano za mladu.

Poštujte religijske običaje ceremonije: za venčanje koje se održava u crkvi ili nekoj drugoj verskoj instituciji, pokrijte ramena i dekolte. Ako je pozivnica došla s istaknutim dress codom, trebalo bi ga ispoštovati.

Zima je idealno godišnje doba za ljubiteljke težih tkanina, u zagasitijim bojama kao što su zelena, tamno plava, ljubičasta ili boja crnog vina. Proleće je idealno vreme za haljine cvetnog uzorka i nežne, pastelne boje. Budite kreativne, dodajte cvetne detalje u kosu ili nakit u boho stilu. Neka i šminka bude lagana i prozračna. Za letnje vrućine birajte lagane tkanine u življim bojama ili nude nijansama. Umesto dubokog dekoltea ili kratke haljine, sofisticiraniji je V izrez i gornji deo otvorenih ramena ili leđa. Ako je venčanje u jesen, zlatno je pravilo obući se slojevito. S haljinom svakako uskladite kardigan ili maramu.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: