Evo zašto više nećete bacati kesice čaja kada završite sa zdravim napitkom.

Verovatno ste čuli, i isprobali, za korištenje hladnih kašika za podočnjake ili krastavce za sveže lice, ali još bolji efekat mogu da imaju iskorišćene vrećice čaja koje uvek bacimo u smeće.

1. Odmorite oči

Ovaj trik za lepotu možda i najpoznatiji kada se radi o vrećicama čaja. Umočite vrećice čaja u toplu vodu i stavite ih na umorne uči. Držite ih otprilike 20 minuta, a kada ih pomerite oči će vam biti manje natečene.

2. Osvežite kožu

Mnogi vole da koriste kesice čaja kao blazinice s tonerom. Jednostavno ih umočite u toplu vodu i pređite preko očišćenog lica. Antioksidansi iz čaja regenerisaće kožu i osvežiti je, a učinkovito će ukloniti masnoće.

3. Odličan za rane

Posekli ste se i bol ne prolazi? skuvajte crni čaj i ohladite kesicu pa je pritisnite na mesto posekotine. Taninska kiselina iz čaja će suziti krvne žile i zaustaviti krvarenje pa je ovo idealan trik, ako se posečete za vreme brijanja.

4.  Olakšajte opekotine

Sezona je sunčanja, a mnogi se ne štite kako treba. Rezultat su opekotine. Ohladite vrećice zelenog čaja i njima pređite preko opečene kože. Možete napraviti i obloge od čaja i držati ih 15 minuta.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments