Foto: Allure

Lice je naš identitet svetu i o njemu bi trebalo da brinemo 365 dana. Letnji meseci nam donose drugačiji režim nege kože, sa više hidratacije i održavanje kože. Kako da pravilno čuvamo lice i telo tokom letnjih meseci i ostavimo im svežinu, za portal NS Uživo odgovore je dala Biljana Molnar, vlasnica kozmetičkog salona “Biljana” iz Novog Sada.

Trik za sjajne letnje noge leži u depilaciji, koja mora biti prilagođena vašem tipu kože i vašim željama, započinje Biljana.

“Prvo i osnovno je da se izvrši priprema i da se ne radi po velikim vrućinama, ako je moguće. Važno je da temperatura u salonu bude adekvatna, pogotovo ako se radi sa šećernom pastom, u čijoj upotrebi je obavezno koristiti zaštitne rukavice. Noge radim hladnim voskom ili šećernom pastom, koja se pokazala kao učinkovita jer produžava vreme između dva dolaska”, govori Biljana.

Nakon depilacije je obavezno namazati gelove koji hlade, koje Biljana preporučuje, tu su i puderi, ali i ulja koja neguju kožu. Takođe, obavezno napominje da sat vremena nakon depilacije treba izbegavati tuširanje, zbog kože koja je iziritirana nakon depilacije. Isto važi i za izlazak na sunce.

Foto: Good Housekeeping

Ono što Biljana izdvaja za negu tokom leta su i neizostavne anticelulit masaže, a pogotovo maderoterapija koja se radi uz pomoć drvenih oklagija  koje su veliki saveznik u uklanjanju celulita. Na rezultate koji su vidljivi na ženama koje dolaze kod nje je posebno ponosna i zadovoljna. Naravno, tu se mora voditi računa o tome da li imamo izražene vene, kapilare, da li je osoba zdrava.

“Maderoterapija, pogotovo kod mladih devojaka, gde su potrebne male korekcije, sa nekoliko masaža se već vidi razlika. Bitno je da se sa maderoterapijom krene nakon ciklusa, jer nam i tu priroda pomaže. Takođe, potrebno je znati kako se ta masaža izvodi, kako ne bi došlo do podliva i modrica ili zdravstvenih problema. Volim da žensko telo nakon tretmana izgleda izvajano, da izgleda lepo i zdravo, a tu mi pomaže i serum koji koristim pre svake masaže kao i vrlo kvalitetna uvozna ulja” nastavlja Biljana.

Mladim ženama savetuje da za otklanjanje celulita mogu da piju čaj od kukuruzne svile- na šolju čaja jedan do dva prstohvata svile preliti prokuvanom vodom ostaviti 10 do 15 min i polako ispiti. Tu je i limunada od štapnog celera. Pet listova štapnog celera lepo operete, sameljete u blenderu, dodate dve čaše vode i ceo isceđen limun, procedite i pijete. Celer je dobar za celulit i izbacivanje tečnosti iz organizma.

“Za tretman tela u mom salonu “Biljana” uvek preporučujem, i volim da radim, peel off drainage masku gde sa njom uvijam čitavo telo, od gležnjeva do vrata nakon čega ona sat vremena bude obmotana u tome i u foliji, i time se stvara efekat zagrevanja, odnosno saune. Sa tim tretmanom se izvuku toksini i dobro je raditi pre svake maderoterapije. Ovaj tretman mogu da koriste žene sa svim tipovima kože”, objašnjava za naš portal Biljana.

Foto: Madero therapy

Navodi da ima tretmana tela gde je bitan tip kože, da li žena ima problema sa kapilarima, unutrašnjim i površinskim venama i tu se ne rade topli tretmani, već samo oni koji hlade na primer body wraping– nanošenjem određenih krema, celo telo motamo u kozmetičku foliju,  prekrijemo je na 45 minuta i nakon skidanja se kreće sa masažom.

“Kafu obožavam inače, pa tako volim i da radim tretman sa njom, iako je zahtevna. Rezultati kafe su vidljivi odmah na koži- ona je nahranjena, celulit je pokrenut, čak pomaže i kod uraslih dlaka. Na taj način uz masažu se radi i piling, što je odlična kombinacija. Kafa kao da privlači sunčeve zrake, tako da sve nakon tog tretmana krenu bolje da crne”, završava Biljana.

Da bi nam lice ostalo sveže, ali se i podmladilo, tretmani lica koži vraćaju potrebnu hidrataciju i čiste lice od izumrlih ćelija.

“Što se tiče lica, volim da radim spa tretmane, gde se odradi čišćenje lica mlekom ili tonikom, u zavisnosti od tipa kože piling, mehanički i enzimski, koji podmlađuje i čisti kožu od bubuljica. Nakon njega ide masaža, koja dosta dugo traje u mom salonu, jer volim da, pored lica, odradim i vrat, zonu dekoltea i ruke. Obavezna je maska nakon svega, a zatim opet mala masaža”, smeje se Biljana.

“Masaže lica su dobre jer se prokrvljuju krvni sudovi i pokreće se cirkulacija, a kroz pokrete pokrećemo i akupresurne tačke gde uklanjamo stres, umor i neku vrstu nezadovoljstva. Jednostavno žena izađe drugačija iz mog salona posle masaže, izgleda osveženo”.

Foto: Pinterest

Tokom leta ne treba zaboraviti ni na negu usana, kose, ne treba da zaboravimo da unosimo mnogo voća i vode, negujemo obrve i trepavice ricinusovim uljem i trudimo se da izbegavamo izlaganje suncu od 11 do 17 časova, a posebno ne smemo da zaboravimo da se smejemo. Tako štitimo i lepotu i zdravlje.

Autor: Ivona Karan

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments