Stručnjaci tvrde da je idealna razlika u godinama 3 do maksimalno 5 godina.

Mnogi naučnici već godinama istražuju ovo pitanje i zaključak koji su mnogi od njih prilikom nekoliko ispitivanja doneli leži u činjenici da zaista postoji povezanost između kvaliteta ljubavne veze i razlike u godinama.

Međugeneracijski jaz koji se javlja u svakoj romantičnoj vezi s vrlo izraženom razlikom u godinama je sporan iz više razloga. Žene i muškarci su na emotivno drugačijim nivoima tokom celog života, a skladno tome vežu se i drugi uticaji sporni za kvalitet veze, kao što su na primer stavovi prema raznim životnim pitanjima i vrednostima.

Stručnjaci tvrde da je idealna razlika u godinama 3 do maksimalno 5 godina i da parovi koji su u takvoj kombinaciji imaju najviše šanse za srećnu i kvalitetnu vezu, kao i zajedničko razumevanje.

Za srećnu i kvalitetnu vezu godine nisu najvažnije, već su ključni uslovi za ispunjen odnos oni koji imaju univerzalnu vrednost i jednostavnu formulu. To su svakako razumevanje, ljubav i poštovanje. Ipak, svaka je veza posebna na svoj način, a o tome hoće li dvoje ljudi uspeti da održe dugogodišnji odnos svakako ne uslovljavaju samo godine.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments