Naizgled idilične veze postaju toksične.

Psihijatar Dejl Arčer tvrdi da se “love bombing” odnosi na pojedinca koji svog partnera obasipa poklonima, komplimentima, preteranom pažnjom i obećanjima, a tako vam daje do znanja da vas razume i poznaje godinama.

Ali, čim pokažete zanimanje za nešto što ne uključuje vašeg partnera, on pokazuje zube i naziva vas sebičnima, a vi se pitate ko je osoba koja stoji pred vama.

Kada je “love bombing” u pitanju, pojedinac vas obasipa ljubavlju samo kada se ponašate onako kako on želi te na taj način manipuliše vama, a kažnjava vas ako ne sledite njegova pravila ponašanja.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih lako postajete meta i žrtva love bombinga. Psiholozi smatraju kako su narcisi veoma privlačni jer poseduju osobine kao što su samopouzdanje i ambicioznost te su najčešće oni ti koji najlakše smotaju svoju žrtvu. Razlog mogu biti i nerazrešeni problemi iz prošlosti koji vas još više “otvaraju” njima. Često nas privlače partneri koji su slični našim roditeljima, a takvi najčešće nisu dobri za nas.

Psiholozi upućuju na važnost usmeravanja pažnje na brzinu odvijanja bitnih stvari u vezi. Nemojte dovesti sebe u situaciju u kojoj nećete prepoznati osobu s kojom ste ušli u ljubavni odnos.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments