Da li ste previše glasni u krevetu?

       

Časopis Cosmopolitan napravio je anketu s 2000 ispitanika o zvukovima tokom seksa. Tako je 41 posto žena mislilo da je “previše glasno” za vreme odnosa i 27 posto muškaraca. 

Istraživanje SKYN-a pokazalo je da se 57 posto ljudi zapravo oseća sigurnije kada njihov partner glasno izražava zadovoljstvo, a 42 posto se oseća sigurnije u krevetu kada i oni sami prave buku.

Terapeutkinja za seks Sindi Darnel kaže za MBG da se redovno susreće s parovima kojima je nedostatak buke problem, uvek jedan partner želi da drugi napravi više buke tokom seksa.

“Žale se na ukočenost i beživotnost, ali i na slabu aktivnost bez zvukova”, kaže dalje. “Tišina znači da je teško pročitati šta njihov partner doživljava, iako to ne mora biti kao u porno fimu, malo popratnog zvuka je sjajna stvar”, dodaje.

“Jednostavno dodavanje nežnih uzdaha i mekih stenjanja je dovoljno. Takođe je korisno zapamtiti da je komunikacija tokom seksa znak za pritanak. Iskreno, zvuk je ključan”, kaže Darnel. “Iz tantričke perspektive, seksualna energija se kreće na zvuk, dah i pokret, tako da je zvuk bitan za bolji i ispunjeniji seks”, dodaje.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments