Indeks telesne mase prikazuje odnos između vaše visine i težine. Istraživanja su pokazala kako je indeks 20.85 kod žena najprivlačniji muškarcima jer je znak dobrog zdravlja i reproduktivnog potencijala. Takođe, muškarci veoma vole ženske obline, zato je vreme da ih zavolite i vi. 

  • Dužina nogu je drugačije percipirana kod žena i muškaraca. Žene vole na suprotnom polu da vide kraće noge jer onda izgledaju mišićavije, dok muškarci na ženama vole duge.
  • Naučnici tvrde kako su hormoni estrogen i testosteron zaslužni za rast kostiju lica kod žena i muškaraca. Ako žene imaju manje obrve i bradu, a veće oči, shvataju se plodnijima od ostalih. Ista je stvar s muškarcima koji imaju izraženiju kosti usana i obrve.
  • Ožiljci na licu muškarca mogu itekako biti faktor privlačnosti kod žena. Jedno istraživanje pokazalo je kako će žene na njih reagovati pozitivno kada je reč o kratkim vezama, dok će im kod onih na duge staze ipak smetati.
  • I kada je glas u pitanju, opet govorimo o hormonima. Dublji glas se pokazao privlačnijim kod muškaraca, a u poslednje vreme i kod žena. Čak su istraživanja dokazala kako nam neko može postati zanimljiv samo kada čujemo kako govori.
  •  Indeks telesne mase prikazuje odnos između vaše visine i težine. Istraživanja su pokazala kako je indeks 20.85 kod žena najprivlačniji muškarcima jer je znak dobrog zdravlja i reproduktivnog potencijala. Takođe, muškarci veoma vole ženske obline, zato je vreme da ih zavolite i vi.
  • Dobre roditeljske veštinepredanost i vernost su tri stvari koje osobe često navode kao najvažnije stvari koje njihov partner mora zadovoljavati kada je reč o vezama na duže.
  • Altruizam je karakteristika koju bi svako poželeo kod svog partnera, jer je nesebično ponašanje i pomaganje drugima bez ikakvih očekivanja znak da imate posla s osobom koja je dobra u duši i koja će takva biti i prema vama.
  • Jeste li čuli da bračni parovi liče jedan na drugog? Ima istine u tome. Privlače nas osobe slične nama jer se tako osećamo prijatnije. Takođe, važan je isti ili sličan stav kada je reč o deci i roditeljstvu.
  • Ako nekog percipiramo kao dosadnu osobu, automatski gubimo interes za dalje upoznavanje i komunikaciju. Naš mozak ima kratak fitilj kada je reč o pažnji, ako je neko dosadan, brzo ćemo se udaljiti. Naravno, važi i suprotno, osobe koje se ističu u društvu, isticaće se i u našim očima.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments