Ako ćemo verovati naučnicima sa Univerzitetaa Groningen u Holandiji, najverovatnije je da nikada nećemo zaljubiti na prvi pogled, jer su mišljenja da to ne postoji!

Naučnici kažu da ljubav na prvi pogled često zamenimo sa požudom ili strašću. Naše telo poludi zbog snažne privlačnosti, pa se osećamo kao da smo zaljubljeni. Ali, osećaj ne treba zameniti s ljubavlju, jer treba vremena da se ljubav razvije.

U istraživanju su naučnici ispitali 200 ispitanika (60 posto od toga bile su žene) u srednjim dvadesetima o njihovim osećajima privlačnosti prema partneru s kojim izlaze. Tih 200 ljudi moralo je za potrebe istraživanja apsolvirati ukupno 500 sastanaka. Nakon susreta su ih pitali “jesu li doživeli ljubav na prvi pogled” i koliko im je privlačna osoba s kojom su bili.

U svim slučajevima “ljubavi na prvi pogled” radilo se o ekstremno snažnoj fizičkoj privlačnosti. Zanimljivo je da se većina “ljubavi na prvi pogled” dogodila kod muškaraca. Osim toga, osećaj ljubavi na prvi pogled nije u većini slučajeva bio uzvraćen. Istraživanje je objavljeno u „Journal of the International Association for Relationship Research“.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments