Foto: Enterpreneur

Zaposleni koji se na poslu osećaju zanemareno, koji stalno moraju da budu na oprezu, ne veruju svojim nadređenima i stalno su u stanju ‘pripravnosti’, pa su pod većim stresom od radnika koji rade u prijatnom okruženju, a stres podstiče loše navike u ishrani i konzumaciju cigareta i alkohola.

Karakteristike loših šefova:

1. NESPOSOBNI SU- To može biti šef koji je nepažljivo zaposlen i drži položaj koji je van njegovih/ njenih sposobnosti. Istraživanja su otkrila, što su više zaposleni ocenili sposobnost svojih šefova nižom ocenom, to je u kancelariji bila veća konfuzija i povećani stres za zaposlene.

2. TAJNOVITI SU- U jednom istraživanju koje je sprovedeno s 3100 muškaraca tokom deset godina, istraživači su otkrili da se je potencijal za pojavljivanje angine, srčanog udara, čak i smrti, povećao zajedno s radom za šefova koji gomilaju ili uskraćuju informacije svojim zaposlenima.

3. PREUZIMAJU ZASLUGE ZA TUĐI RAD- Šezdeset i tri posto ispitanika izjavilo je da je preuzimanje zasluga za tuđi rad potpuno neprihvatljivo ili nešto što bi se smatralo razlogom za davanje otkaza.

4. NE ZNAJU DA SLUŠAJU- Mnogi slabi šefovi ne žele da slušaju ideje, mišljenja i konstruktivne kritike ljudi koji ih na poslu okružuju. Oni deluju u ego-sistemu. To može biti iscrpljujuće.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments