Majčinstvo je jednako radu na dva i po posla

       

Majčinstvo je najlepši i najzahtevniji posao na svetu. Naučnici su izračunali koliko je težak, s obzirom na to da je briga o deci celodnevni zadatak.

Istraživanje, urađeno u Americi, u kojem je učestvovalo 2000 majki dece između 5 i 12 godina, pokazalo je da je majčinstvo jednako tome kao da dnevno radite dva i po posla!

Majke provedu 98 radnih sati nedeljno u aktivnom obavljanju poslova. Kad se to preračuna na radnu nedelju, dobije se broj od 14 sati na dan.

Tako prosečno majka s radom počinje svakog dana između 6 i 6:30 sati i ne prestaje do 20:30 sati, a vrlo često i duže. Majke koje su učestvovale u istraživanju rekle su da se osećaju srećno ako tokom dana uspeju za sebe da odvoje sat vremena.

Čak 40 posto majki reklo je da vrlo često imaju osećaj da im dani prolaze isključivo u obavljanju neprekinutog niza različitih zadataka i da njihovoj listi nikad nema kraja. Upitane da istaknu šta im olakšava obavljanje svakodnevnih dužnosti, majke su odgovorile da su to velike količine kafe, igre i TV emisije za decu, YouTube…

Istraživanje je pokazalo da se mame mogu poistovetiti sa spasiocima jer pored mnogih obaveza imaju i obavezu da budu neka vrsta pogonskog goriva za celu porodicu, ali zaključak je da je biti majka bez sumnje najodgovorniji posao na svetu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments