Foto: Eat Something Sexy

Čokolada, nar, žaba… Verovalo se kako hemijska jedinjenja koje žaba ispušta deluju kao moćan afrodizijak, naročito u kineskoj medicini. One su navodno imale “otupljujuć” učinak na penis, ali isto tako uzrokuju i naticanje polnih organa, što donosi i duže trajanje odnosa. Ali, postoji i velika mogućnost smrti usled predoziranja.

Avokado, popularan poslednjih godina, je bio omiljena hrana Luja XIV, koji se zaklinjao u sposobnost ovog ploda na osvežavanje njegovog libida. Prema Astecima, njihova reč za avokado u prevodu znači testisi i donosi jednaku dobrobit i za mušku i za žensku seksualnu energiju.

U nekim tradicijama nakon čina venčanja mladenci bi trebalo da pojedu šaku ušećerenih badema, koji im garantuje strastvenu noć i potomstvo. Verovanje da su bademi afrodizijak potiče još iz antičke Grčke, gde je mlada držala nekoliko badema ispod jastuka.

Čokolada drži ugled među afrodizijacima još iz 1400. godine p. n. e. kada su Maje i Asteci pili čokoladu kao deo rituala venčanja. Čak bi i pobednici u dvobojima dobijali čokoladu za sebe i svoju partnerku.

Zašto baš “medeni mesec”? U antičko vreme ovim terminom nisu nazivali putovanje bračnog para, već medovaču, koja se pila za povećanje polne moći. U Persiji su mladenci svake večeri pili taj napitak kako bi za devet meseci dobili dete.

Prema grčkoj mitologiji, prvi nar je zasadila Afrodita, boginja ljubavi, na Kipru. Prema filozofima, crvena boja nara i obilje koštica asocijacija su na čin spajanja muškarca i žene i “konzumiranja braka”. Nar je navodno korisniji za jačanje polne želje kod žena.

Foto: Peak Life

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments