Danas, konturisanje lica je najvažniji deo svakog šminkanja, a u nastavku otkrijte kako to da činite, u zavisnosti od oblika lica.

Uz pomoć konturisanja, naglašavamo pozitivne strane našeg lica, a u isto vreme, skrivamo nedostatke. U nastavku pogledajte kako to pravilno da činite.

Dugačko lice

Kada je dugačko lice u pitanju, tamni puder stavlja u vidu tanke linije se na ivicu čela, do kose, udružno na kraj obraza, kao i na bradu. Kao se umanjuje utisak previše duguljastog lica. Na obraz stavite rumenilo.

Troguglasto lice

Tamni puder stavite na ivicu čela nešto debljom linijom, a takođe, tamniju podlogu nanesite na jagodičnu kost sa obe strane, kao i sa obe strane vilične kosti. Rumenilo stavite na obraze, a hajlajter na bradu.

Okruglo lice

Uokvitrite lice oko ivica zamnijom podlogom, a posebnu pažnju usmerite na jagodičnu kost. Na ovaj predeo nanesite i rumenilo, a iznad jagodične kosti hajlajter. Ovako će vam lice izgledati izduženije.

Pročitajte i… Celokupan mejkap u skladu sa oblikom lica

Dijamantski oblik lica

Kod ovog oblika, tamnu podlogu nanesite samo na jagodičnu kost.

Srcoliko lice

Tamnu podlogu nanesite uz liniju lica, u polukrug od početka obrva do početka jagodične kosti, kao i na bradu, isto polukružnom linijom.

Ovalno lice

Na lice nanesite tamniju podlogu uz ivicu čela sa jedne i druge strane, kao i uz samkraj ivice jagodične kosti.

U videu u nastavku pogledajte kako to čine svetski šminkeri.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments