Život i stilMILKA TORTA BEZ PEČENJA Kremasto savršenstvo, koje se pravi brzo i lako

MILKA TORTA BEZ PEČENJA Kremasto savršenstvo, koje se pravi brzo i lako

spot_img
spot_img

Savršena je za slatki vikend desert, kada na brzinu želite svoj neodoljivi kremasti zalogaj.

Sastojci:

Za podlogu:

  • 300 g celog petit keksa
  • po potrebi sok od pomorandže (za umakanje keksa)

Za fil:

  • 12 jaja
  • 400 g prah šećera
  • 300 g mlevene plazme
  • 400 g margarina
  • 200 g mlečne milka čokolade
  • 200 g bele milka čokolade

Za dekoraciju:

  • 1/2 l slatke pavlake

Priprema

Keks umakati u sok pa poređati na tacnu.

Odvojiti žumanca od belanaca, pa žumanca umutiti sa 200 g prah šećera i skuvati na pari.

Belanca umutiti u čvrst sneg sa preostalih 200 g prah šećera.

U sneg od belanaca dodati mlevenu plazmu i promešati varjačom da se sjedini.

Margarin umutiti penasto i sjediniti ga sa žumancima.

Smesu od margarina i žumanaca sjediniti sa smesom od belanaca i plazme, pa sve dobro umutiti.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati na pari otopljenu mlečnu čokoladu.

U drugi deo dodati na pari otopljenu belu čokoladu.

Preko keksa naneti fil sa mlečnom čokoladom.

Zatim preko fila sa mlečnom čokoladom naneti fil sa belom čokoladom.

Umutiti slatku pavlaku i premazati tortu.

trpeza.alo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije

Podelite članak:

Pretplata na obaveštenja

Još ovakvih vesti
slični sadržaji

Kafu nikada nemojte piti u ovo doba: Samo je jedno pravo vreme

Kafu nikada ne treba da pijete nakon buđenja, jer...

Tražite parfem koji ne guši po vrućini? Ovih 7 osvežava kao hladan tuš

Kada temperature pređu trideseti podeok, sve postaje previše –...

Recept dana: Zapečene tikvice sa sirom su odlične kao lagan i ukusan letnji ručak

Tikvice su jedno od najzahvalnijih sezonskih povrća – blage su,...