Foto: ManWit

Ponekad muškarci imaju razumno objašnjenje zašto rade nešto što vas nervira. Zato bi bilo dobro da ga jednostavno pitate zašto to radi ili govori. 

Kompromis- Ako jako želite da nešto prestane da radi, možda možete postići kompromis, tako da se vi zbog njega nečeg odreknete ili nešto počnete da radite.

Imajte na umu da mu vi niste gazdarica- Vaše mišljenje i osjećaji su mu važni, ali to vam ne daje za pravo da mu izdajete naređenja samo zato što vam se nešto ne sviđa.

Objasnite zašto vam smeta njegovo ponašanje- Ponekad muškarci zaista ne shvataju kakav uticaj njihove reči i ponašanje imaju na njihove partnerke. Zato umesto da mu kažete da mrzite ovo ili ono, objasnite mu kako se osećate i kako to utiče na vas. Budite iskreni prema njemu i prema sebi.

Zamolite ga- Ono što često previdimo je jednostavno pitanje/molba. Zamolite pristojno i s poštovanjem partnera da nešto prestane da radi ili priča. Ako to još niste učinili, probajte. Mogli biste se prijatno iznenaditi.

Dajte mu do znanja šta možete tolerisati, a šta ne možete- Ponekad smatramo da nam partner čita misli. Ovako nećete dobiti od partnera ono što želite. Ako radi nešto što vam smeta, morate mu to reći i objasniti mu zašto vam to smeta. Ako mu je stalo do vas, ubuduće će izbegavati takve stvari i situacije.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments