NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati

Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

Potrebno je:

  • 500 g belog brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 150 ml mlake vode
  • 200 ml kisele vode
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike braon šećera
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema:

U toplu vodu ubacite kvasac, šećer i kašiku brašna, pa promešajte i ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta. Posle tog vremena dodajte mu ulje, kiselu vodu i vanilin šećer. Dobro promešajte, pa dodajte preostalo brašno. Zamesite testo i ostavite ga sa strane na toplom dok se ne udvostruči. Kada vidite da je testo nadošlo, na radnoj površini pospite brašno i razvucite testo oklagijom. Modlom ili čašom oblikujte krofne i vadite ih iz kalupa. Ređajte ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i ostavite ih još 15 minuta da nadođu. Premažite ih uljem, a možete i papir malo podmazati uljem. Rernu dobro zagrejte pa ubacite pleh i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Videćete već kada porumene. Filujte krofne nadevom po želji.

trpeza.alo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije

Podelite članak:

Pretplata na obaveštenja

Još ovakvih vesti
slični sadržaji

PAZITE SE! Ako osećate ovaj miris u svom domu možda se negde zavukla zmija otrovnica

Otkriće zmije u kući, garaži ili bašti može izazvati...

TRIK DA VAM KLIMA-UREĐAJ TRAJE DUŽE I BOLJE HLADI! Ne morate da plaćate skupe servisere, sve možete lako i sami

Prašina, bakterije, gljivice i neprijatni mirisi koji se nakupljaju...

Dnevni horoskop za 21. jun: Ovan da ne ignoriše znakove, Jarac čeka izazov hladne glave, a vi?

Dnevni horoskop za 21. jun 2025. godine, evo šta vam zvezde...