Budući da je 21. vek, a moda i svet šminke su u ekspanziji, ne treba da čudi što postoji na hiljade brendova i modnih linija. Ipak, u tom moru neki su se izdvojili, ali ne po kvalitetu, već po vrtoglavim cenama.

Saznajte zašto su sledeći proizvodi na listi najskupljih!

Najskuplji kozmetički proizvodi na svetu

  1. Guerlain je najpopularniji francuski brend na svetu, ali je i jedan od najstarijih. Guerlain je lansirao karmin pod nazivom KissKiss, koji u svom sastavu ima komade pravog zlata i dijamanata. Jedan ovaj karmin košta 62.000 dolara.
  2. Još jedan Guerlain proizvod jeste krema za lice napravljena od retke vrste orhideje, čiji jedan list košta 1.953 dolara.
  3. H. Couture napravio je maskaru od Svarovski kristala, 18K zlata i premijum kristala, a jedna tuba košta 14 miliona dolara.
  4. Orogold kompanija osnovana je 2008. godine, a već je ušla u istoriju kozmerike preparatima od 24K zlata, a njihovi proizvodi koštaju oko 1500 dolara.
  5. Smashbox je osnovan 1995. godine, a najpoznatiji je po proizvodima za šminkanje očiju, poput senki, alajnera i maskara, koji spadaju među najskuplje na svetu.

Uz ove proizvode, postoje i zlatne trepavice, lak za nokte i krema koja košta oko 1000 dolara.

 

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments