Namirnice koje bude pospani libido

       
Foto: blog.bullet.proof.com

Postoji snažna povezanost između zdrave ishrane i boljeg seksa, tvrdi Lisa Dejvis, autorka knjige “Clean Eating, Dirty Sex”.

“Izbacite nezdrave prehrambene navike jer one neće pozitivno uticati samo na vaše zdravstveno stanje, nego će vam pomoći da doživite i jači užitak”, kaže i naglašava da zdravo podrazumeva hranu u izvornom obliku, potpuno sirovu ili minimalno obrađenu.

Organska govedina, salata, avokado i maslinovo ulje samo su neke od namirnica koje mogu poboljšati i seksualni život.

“Jedite što više zdravih masti, proteina i puno povrća. Hrana koja je dobra za srce dobra je i seks. S druge strane, izbegavajte pekarske proizvode poput belog hleba. Najvažnije je da menjate šta jedete. Korisno je i jedno vreme izostaviti iz ishrane namirnice koje izazivaju alergije da vidite smeta li vam nešto, pa ih nakon nekoliko nedelja možete opet vratiti u jelovnik”, kaže Dejvis.

Za bolji seksualni nagon, obogatite ishranu važnijim nutrijentima, vitaminima C i E, kao i onima iz B kompleksa, mineralima, cinkom i selenom. Namirnice koje jačaju libido najčešće se nazivaju afrodizijacima, prema Afroditi, grčkoj boginji ljubavi.

“Voće bogato flavonoidima je bobičasto, grožđe ili jabuke. Osim toga, ne smete zaboraviti ni na bademe koji se često nazivaju seksi grickalicom jer daju energiju, a time i volju za seksom. Od orašastih plodova, afrodizijačko delovanje posebno se veže uz bademe, orahe ili brazilske oraščiće. Kaže se da ljubav ide kroz stomak, a očito ide i dobar seks. Zato, osim kupovine novih seks-igračkica, ne zaboravite moćne saveznike u obliku zdravih namirnica koje će pojačati užitak”, zaključuje ova autorka

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments