Namirnice koje ne bi trebalo konzumirati pre bitnih događaja

       
Foto: Croatia Tourism

Među prvim namirnicama je beli luk, čiji se jak miris dugo zadržava u ustima. On sadrži sumpor koji može da uđe u krvotok nakon jela i izađe kroz pluća, zbog čega ga mnogi osete danima nakon njegove konzumacije. Tu je takođe i crni luk.

Ren sadrži izotiocijanat koji ima specifičan “miris”, pa bi ga trebalo izbegavati pre važnih dešavanja ili razgovora.

Kafa, posebno pre početka radnog dana, nije dobar izbor. Ona ima snažan miris koji ostaje da “sedi” u ustima, a možete je zameniti zelenim čajem.

Alkohol je diuretik koji dehidrira naš organizam, a usput smanjuje nivo sluzi ostavljajući usta suvima i savršenim za razmnožavanje bakterija.

Mlečni proizvodi sadrže mnogo šećera, a kad ih jedete ono može izazvati neželjene mirise u ustima. Osim sira, tu pripadaju mleko i jogurt.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments