Foto: Delish.com

Zobena kaša bogata je vlaknima, a ako je poslužite u kombinaciji s voćem i malo meda, mališani će uživati, baš kao i vi!  

KROMPIR- Preskočite pomfrit, ali uživajte u pečenom ili kuvanom krompiru. Jedan srednji krompir sadrži gotovo 4 grama vlakana, posebno kad ne ogulite koru.

PASULJ- Sve mahunarke su dobar izvor belančevina, vlakana i gvožđa. Četvrtina šoljice ima oko 3 grama vlakana, a možete ga poslužiti u raznim kombinacijama, posebno onim zabavnim deci: tortiljama ili buritu.

SEMENKE LANA- Kupite samlevene lanene semenke ili ih sameljite sami kako biste dobili sve hranjive vrednosti. Lan je bogat zdravim masnoćama i ima oko 3 grama vlakana po kašiki. Možete ga dodati u testo za vafle ili ih umešati u jogurt.

AVOKADO- Četvrtina šoljice pirea od avokada ima 3 grama vlakana i zdrave nezasićene masti. Dodajte stisak svežeg soka od limuna i prstohvat soli za jednostavan gvakamoli umak ili ga namažite na tost ili hleb.

KOKICE- Verovali ili ne, ali je ovo je odlično za stolicu. Poslužite ovu hrskavu i omiljenu grickalicu umesto čipsa, krekera i drugih slanih grickalica. Kokice su zdrave ako ih sami napravite i poslužite bez puno soli, maslaca i drugih nepotrebnih dodataka. Radije iskoristite neke druge omiljene začine.

KRUŠKA- Jedna srednja kruška (s korom) ima 5 grama vlakana- to je četvrtina onoga što deca treba svaki dan!

NAR- Ovo super voće ima 3 grama vlakana u pola šoljice. Jedite ga samog ili ga stavite u jogurt ili u zobenu kašu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments