Foto: Bebac.com

Borovnice sadrže hranjive materije poput vlakana, vitamina C i vitamina K, elektrolite i minerale. Telo se ne može kretati kao u mladosti kako starite. Snabdevanje tela esencijalnim hranjivim materijama pomoći će da sve pravilno funkcioniše, piše Cheatsheet.

Bademi su odličan način uzimanja proteina ako ne želite da jedete mnogo mesa. Studije sugerišu da mogu da pomognu u snižavanju nivoa holesterola. Visoki holesterol uobičajen je u srednjoj dobi.

Beli luk je pun hranjivih sastojaka.  Poznato je da ima svojstva koja mogu da pomognu u snižavanju krvnog pritiska. Istraživanja takođe pokazuju da može pomoći kod smanjenja rizika od demencije.

Cvekla sadrži vitamine i minerale koji mogu pomoći kod bržeg mršavljenja i poboljšati probavu zbog visokog sadržaja vlakana. Medical Daily navodi da ovo povrće može da snizi i krvni pritisak, jer sadrži veliku količinu nitrata.

Spanać sadrži malo kalorija, ali mnogo vitamina i minerala. sadrži kalcijum koji je važan za zdravlje kostiju. Nekoliko studija dokazuje je dobar za vid.

Foto: Mondo

Brokoli pomaže kostima da ostanu jake i jača imunološki sistem zbog mnogo vitamina C.

Karfiol je pun vlakana. Pomaže u održavanju redovne probave, što je jako važno s godinama. Sadrži i hranjive materije koje mogu poboljšati pamćenje.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments