Foto: Sites@PSU - Penn State

 Ako preskačete obroke zbog posla, vaše telo će se previše izmoriti i nećete imati snage da “izgurate” čitav dan onako kako bi to trebalo.

Prema profesorki psihologije Sabini Kastner sa Prinston univerziteta, što više predmeta imate u svom vidnom polju to će vašem mozgu biti teže da ih ignoriše i da se fokusira na ono na što treba. Rezultat je umor.

Kako istraživanja pokazuju, manjak gvožđa u krvi može dovesti do toga da se osećate iscrpljeno, slabo i da se ne možete koncentrisati.Ono je od vitalne važnosti za prenos kiseonika do vaših mišića i ćelija. Ako imate problema s anemijom, konzumirajte što više tamnozelenog povrća, govedinu i orašaste plodove. Kombinujte ih s vitaminom C koji poboljšava apsorpciju.

Istraživanja su pokazala da osobe koje koriste mobilni nakon 21 sat, imaju problema sa spavanjem i sledećeg dana se osećaju umornije. Mentalna aktivnost pre spavanja onemogućava potpuno opuštanje, a plava svetlost sprečava lučenje melatonina, hormona koji upravlja našim biološkim satom.

Ako se često osećate umorno, uzrok bi mogla biti blaga dehidracija. Pobrinite se da unosite dovoljno tečnosti u organizam.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments