Čaj od gloga je idealan za ljude koje se teže razbuđuju, dok je čaj od divljeg šipka sa medom odličan izbor za punjenje energijom i savršen je za uvod u dan učenicima i studentima.

Kafu nikada ne treba piti na prazan želudac, tada ima više štete nego koristi. Naime, tada se u želucu pojačano izlučuje hlorovodonična kiselina koja odlazi dalje kroz probavni trakt i povećava rizik od razvoja čireva, gastritisa, sindroma iritabilnih creva…

Poznato je da kafa deluje na rast kortizola u telu. Povećan nivo tog hormona doprinosi osećaju stresa. Hrana pre kafe ublažiće taj učinak. Zato, ako već pijete kafu, najpre pojedite nešto.

Dobar izbor je kafa od cikorije koju mogu piti deca, a i starije osobe.

Čaj od gloga je za osobe koje se teže razbuđuju, a u jutarnjim satima imaju zahtevnije zadatke i treba im dobar start. Čaj od divljeg šipka sa medom daće dosta energije, zato je idealan napitak za uvod u dan učenicima i studentima. Mlaka voda sa sokom od limuna je čest izbor osobama koje vode računa o probavnom sistemu.

Ako želite od samog jutra napojiti kožu, kosu i sluznicu svakako je dobar izbor čaj od preslice (rastavić) ili sok od jabuke u koji dodajete ekstrakt preslice. Važno je da prvi jutarnji napitak ima temperaturu ljudskog organizma ili malo veću.

Autor: nsuzivo.ra

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments