NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert mekan kao duša, za pravo uživanje

Savršene i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:

  • 500 ml vode
  • 500 g oštrog brašna
  • 100 ml ulja
  • 6 jaja

Za sirup:

  • 1 kg šećera
  • 800 ml vode
  • 1 limun

Za prženje:

  • 1 l ulja

Priprema:
Sirup: U posudu stavite šećer i vodu, kuvajte da proključa, a zatim još 5 minuta. Ostavite da se ohladi. U hladan sirup dodajte sok od pola limuna, a ostatak isecite na kolutove.
Testo: Stavite vodu i ulje da provri. Tada dodajte brašno, mešajte da se sjedini u kompaktnu gustu smesu. Ostaviti da se testo ohladi, pa ga rukama premesite i dodajte jedno po jedno jaje mikserom neprekidno muteći. U veću šerpu zagrejte 1 litar ulja. Špricem istiskajte tulumbe veličine po želji. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Gotove odmah stavljajte u hladan sirup.

trpeza.alo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije

Podelite članak:

Pretplata na obaveštenja

Još ovakvih vesti
slični sadržaji

„Zvezde Granda“ prelaze na RTS od septembra? Evo šta se valja iza kamera pred samo finale takmičenja!

Uveliko se privodi kraju još jedna sezona Zvezda Granda,...

JEDNOSTAVAN NAČIN DA DRASTIČNO SMANJITE RAČUN ZA STRUJU: Uradite ovo što pre i neće vas više boleti glava

Danas skoro svi koriste pametne telefone, laptopove, pametne satove...