Foto: Mercer Island Report

Sajt samoukog 17-godišnjeg Avi Šifmana, iz Sijetla, SAD, do sada je posetilo čak 12 miliona ljudi, a sajt prati pandemiju koronavirusa iz minuta u minut u celom svetu.

Tinejdžer većinu svog vremena ovih dana posvećuje apdejtovanju informacija u vezi sa koronavirusom, a sa tim je počeo krajem decembra, kada je zaraza prvi put uočena u Kini.

Sajt, pod nazivom ncov2019.live se automatski sam apdejtuje na svaki minut, a sadrži broj zaraženih, težih slučajeva sa ovim virusom, broj preminulih, kao i broj izlečenih- u svakoj zemlji i u realnom vremenu.

Takođe, na sajtu možete pronaći i interaktivnu Gugl mapu, Tviter, savete za putovanja, informacije o bolesti i prevenciji.

Foto: Getty Images/ Jewish Telegraphic Agency

“Na ovoj projektu sam počeo da radim za vreme Božića, kada je bilo nešto više od 1.000 obolelih- a svi su bili u Kini”, izjavio je Šifman za američke medije. “Bilo je teško dobijati prave i tačne informacije o tome šta se dešava, a ja sam želeo da svima pomognem u tome”.

Avi šifman dobija na hiljade poruka dnevno, u nekima su reči zahvalnosti zbog napravljenog sajta, neke od medija kako bi dobili intervjue sa njim, a neke od doktora nauka kako bi mu pomogli u vezi sa informacijama koje može dodati na sajt.

Samo u poslednja 24 časa njegov sajt je posetilo preko 3 miliona ljudi širom planete.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments