Noćni san je Fontana mladosti

       
Foto: Bellagena

Dobar noćni san je kao da pijete iz Fontane mladosti, pružajući vam regeneraciju kože tri puta brže nego tokom dana. 

Najvažnije je da koža primeti porast HGH (ljudskog hormona rasta koji luči hipofiza i ima vitalnu ulogu u obnavljanju ćelija i tkiva, kao i reneraciji organa) u ciklusu noćnog spavanja.

Ali, pomažu i proizvodi za negu kože koji će učiniti da vam koža bude lepša i na dodir i na oko kada se ujutru probudite. Tu su razne maske od gline koje možete naneti na lice nakon tuširanja i tako sebi napraviti mini spa ili malo teže kreme sa hijaluronom koje se nanose pre odlaska u krevet.

DVOSTRUKO ČIŠĆENJE

Bez obzira da li ste tog dana nosili šminku ili ne, temeljno čišćenje je neophodno večernjim satima. Ukloniće prljavštinu, zagađenje, višak ulja ili šminku koju ste nosili. Dvostruko čišćenje znači da prvo očistite ispiranjem na bazi ulja, a zatim na bazi vode.

Foto: Beauty Life

DODACI ZA PODRAŽAVANJE SPAVANJA

Neki stručnjaci preporučuju suplemente koji podražavaju spavanje. Klinički psiholog, doktor Majkl Brus, svojim pacijentima uvek govori o važnosti uzimanja magnezijuma za bolji san i sveukupno zdravlje. Magnezijum igra ulogu u podršci dubokom snu i pomaže neurotransmiterima za opuštanje i dobar noćni odmor.

KREIRAJTE RUTINU ZA ODLAZAK NA SPAVANJE

Imati noćnu rutinu je oblik samo-nege. Soba treba da bude zamračena. Važno je odložiti telefon, otvorite knjigu i pustite meditacijske zvuke. To može biti zvuk talasa. Vaša soba treba da bude čista. Upalite sveće za opuštanje.

VAŽNO JE UNOŠENJE VODE TOKOM CELOG DANA

Osam čaša vode tokom dana pomaže da ostanete hidrirani tokom noći, jer kroz kožu gubimo vodu dok spavamo, pa je veoma bitno unositi dovoljne količine vode. đ

Foto: Top Natural Mattresses

SPAVAJTE NA LEĐIMA

Jedno istraživanje iz 2016. godine dokazalo je da skup bora na licu nije od smejanja ili mimike, već isključivo od spavanja. Spavanjem osam sati tokom noći vršimo pritisak na kožu lica isto toliko sati. Prema velikog broju dermatologa, spavanje na leđima je najbolji položaj za vašu kožu.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: