Foto: Boxed

Jedna karikatura objavljena je na Svetski dan Nutele, 5. februara, a u komentarima su se javili i iz popularnog brenda kako bi se zahvalili na čestitki, iako očigledno nisu dobro promislili koliko je to dobra ideja.

Deca koja upiru prstom u crnca i govore kako je on pojeo celu Nutelu, deo je karikature kojom je autor nastojao da bude humorističan, ali je ipak ispao rasista, s čime su se složili mnogi u komentarima.

Problem je nastao kada se javio i službeni profil Nutele koji je zahvalio na čestitki i dodao: “Nastavite da se zabavljate.”

Komentar je odmah uočen od strane drugih korisnika, pa su krenuli napadi kako Nutela podržava rasizam i još mu se i podsmeva. Ubrzo je komentar obrisan, a došlo je i do izvinjenja nakon što su se novinari javili kompaniji za komentar.

“Iskreno se izvinjavamo svima koje smo mogli nenamerno uvrediti komentarom objavljenim greškom na Instagramu za Svetski dan Nutele. Protivimo se bilo kakvom obliku rasizma i nemamo se nameru povezivati ​​s govorom mržnje ili rasizmom niti s pojedincima koji objavljuju ove vrste poruka”, rekli su za Indipendent iz brenda Nutela.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments