Odbila da joj se kuća sruši zbog šoping centra, pa su ga izgradili oko njene kuće

       
Foto: Eater Seattle

Edit Mejsfild smatrala je da je njena kuća u Vašingtonu neprocenjiva- toliko da je odbila ponudu od milion dolara, koliko su joj nudili kako bi mogli prema planovima da izgrade tržni centar.  

Projektanti su mislili kako je to ponuda koja se ne odbija, međutim 84-godišnjakinja nije želela da se iseli iz kuće. Ipak, tržni centar na kraju je izgrađen, ali na način da ne zadire u Editin privatni prostor- ni u kuću ni u dvorište.

Tim činom postala je neobična inspiracija mnogima, a čak je uklopljen i u Piksarov film “Up” koji se inspirisan upravo Editinom kućom. Događaj se odvio 2006. godine, a Edit je preminula 2008. u 87 godini života, ali je u rukavu imala još jedno iznenađenje, prenosi portal Powerful Mind.

Edit je kuću ostavila Beriju Martinu, šefu građevina na susednom gradilištu. Dijagnostifikovali su joj rak gušterače, a Martin joj je pomogao tako što je vozio kod lekara i brinuo se o njoj. Bila mu je toliko zahvalna za njegovo prijateljstvo i ljubaznost, pa mu je popularnu kuću dala u nasledstvo.

Šarmantna kuća i dalje je smeštena između zidova tržnog centra, a često je ukrašena balonima. Verovatno više nikad neće dobiti takvu milionsku ponudu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments