Ove elemente u kuhinji treba menjati jednom godišnje

       
Foto: Ledvance

Bilo da brišete ruke, posuđe ili samo brišete mrlje, na krpama se nakupe stotine bakterija. I da dobro je prati ih često, ali jednom godišnje stare krpe zamenite novima.

Drvene hvataljke, špatule, kašike, kutlače, će zadobiti pukotine u kojima se nalaze bakterije. One su opasne jer pomoću njih mešate hranu, pa sve bakterije mogu ući u nju.

Foto: Wikipedia

Daske za sečenje, bilo one drvene ili plastične, imaju sitne pukotine od noževa na sebi, a u njima se skupljaju bakterije, isto kao i sa drvenim elementima za kuvanje.

Rende se koriste za različite namirnice, od limuna, sira, kususa, pa i čokolade, i da vrlo je oštar. Ali, ne ostaju tako zauvek. Kako biste lako narendali sve što treba, trebalo bi ga jednom godišnje zameniti, u zavisnosti koliko ga koristite.

Autor: nsuzivo.rs

 

Komentari: