Foto: Stocksy United

Vreme je da očistite vaš stan/kuću od negativne energije.

Satovi koji stoje– Stručnjaci za feng- šui upozoravaju na čuvanje pokvarenih predmeta u kući. Pokvareni satovi su posebno loš znak. Oni treba uvek da budu u redu kako ne bi došlo do „zastoja“– kako na satu, tako i u vešem životu.

Kaktusi–  Stručnjaci za „duhovno“ uređenje doma kažu da bi trebalo biljke s bodljikavom površinom izbaciti iz naša četiri zida. Naime, one navodno izazivaju loše raspoloženje, napetost u kući, pa čak i u ljubavnoj vezi. Jedina biljka koja sme biti u vašoj kući su ruže. Njihov elegantan cvet donosi pozivnu energiju.

Osušene biljke– Ako želite dom napunjen pozitivnom energijom, treba baciti osušeno bilje. Naime, ono navodno unosi „mrtvu energiju“ i negativno deluje na raspoloženje.

Preparirane životinje- Nadamo se da ovo ni nemate… Bilo je u modi u nekim davnim vremenima. Ali, logika je ova: ako mrtvo bilje donosi nesreću u kuću, logično je da to važi i za mrtve životinje. Ako imate na zidu obešenu glavu jelena ili čak neku celu životinju, brzo se rešite ovoga. Osim što to izgleda grozno, unosi loše raspoloženje u kuću.

Prošlogodišnji kalendar- Osim što je neupotrebljiv, ometa pozitivan protok energije. I kalendar spada (poput sata) u „merače vremena“, pa (prema feng-shui stručnjacima) uvek treba biti aktuelan.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments