Foto:HuffPost UK

Studija koja je obuhvatila 2000 roditelja pokazala je da 93 posto roditelja planira decu da uči ekološkim metodama i očuvanju sredine. 

Ekološki osvešćene majke će drugačije planirati trudnoću- neće odlaziti na ultrazvuk, piti lekove, a to nazivaju prirodnom trudnoćom. To planira 1 posto ispitanih roditelja.

Prema novom trendu, imaće dvoje dece, jer taj broj smatraju idealnim. Takav trend pokrenuli su Megan Markl i princ Hari, koji su izjavili da takvu zajednicu smatraju savršenom.

Foto: YouTube

Prema portalu ChannelMum.com, ovo je deset trendova za roditeljstvo u 2020. godini:

1. Decu treba učiti aktivizmu i ekologiji- Trend raste po uzoru na 17-godišnju aktivistkinju Gretu.

2. Tinejdžeri u Velikoj Britaniji prosečno provode 12 sati nedeljno igrajući, dok osmogodišnjaci to rade 10 sati. Tradicija sedenja i gledanja televizije sve se više zamenjuje porodičnim i društvenim igrama.

3. Prirodna trudnoća bez ultrazvuka, lekova protiv bolova i minimalni lekarski pregledi- Lekari upozoravaju na rizik ovakvih trudnoća.

4. Kako bi se uklonile stigme oko menstruacije, roditelji u SAD-u slave prvi ciklus svojih kćeri na crvenim, tematskim zabavama.

5. Podstiče se da majke koje rade, na poslu s drugim majkama, dele probleme o svom roditeljstvu i zajedno pronalaze rešenja za probleme.

6. Menjanje plastičnih igračaka drvenima, ali i izbegavanje pelena i odeće koja sadrži plastiku.

7. Nekad je briga o sebi bila glavni velnes trend, a sada se populariziralo pravilo 20- to znači da svaki dan, roditelj odvoji 20 minuta da sasluša i posveti se svakom detetu pojedinačno. Tako se porodica zbližava.

Foto: Northwestern Medicine

8. Zbog porođaja, majke odlaze psihologu i s njim prolaze sve traume o tom događaju. Razgovore obavljaju pre i posle porođaja.

9. Majke prave dnevni plan prema satima. Tačno je određeno kada se pere veš, kada posuđe i kada se pravi ručak. Neki tvrde da je tada organizacija lakša.

10. Anti-natalitetni pokret krenuo je kada su Hari i Megan izjavili da će stati na drugom detetu, jer smatraju da će tako spasiti planetu. Mnogi roditelji počeli su da ih slede.

Izvor: missmama

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments