Ovo je najluksuzniji voz na svetu- ime mu je Sedam zvezda

       
Foto: Ashton Hawks

Vožnju ovim vozom treba zakazati i šest meseci unapred!

Prvi japanski luksuzni voz sastoji se od 14 soba, ali ako se želite provozati u ovoj lepoti- potrebno je rezervisati svoju kartu minimalno šest meseci unapred!

Voz putuje preko celog ostrva Kjušu, dela Japana koji je najbliži njegovom kontinentalnom središtu. Kjušu je poznat po vrućim prolećima i mesto je brojnih vulkanskih erupcija. Tu su smešteni i poznati japanski gradovi poput Fukuoke i Nagasakija.

“Sedam zvezda” (Seven stars) se sastoji od sedam vagona, a interijer u celom vozu delo je poznatog japanskog dizajnera Eijia Mitooka, koji je kombinovao tradicionalne japanske motive i zapadnjačke dizajnerske elemente.

Mitooka je koristio bogato drvo i luksuzne materijale i ih savršeno uklopio kroz celi prostor voza. Od 14 soba, dve se zovu deluks, a kako im ime i govori- unikatnog su dizajna i beskompromisnog luksuza.

Putnici na raspolaganju imaju luksuznu kuhinju 24 časa, u kojoj šefovi restorana služe tradicionalna japanska jela dok sve vreme u pozadini slušaju živu muziku. Bar je smešten na sam kraj voza gde se proteže neverojatan panoramski pogled na pejzaž i prirodu Japana kojom se prolazi.

Putovanje može trajati od dva do četiri dana, zavisno od želja putnika, dok premium putovanja traju po šest dana. Premium putovanje uključuje i turističku turu i istraživanje različitih aspekata ostrva, od muzike pa sve do proizvodnje vina.

Zanima vas cena? Za noćenje u ovom vozu treba izdvojiti 2.900 dolara, a on je do marta 2019. godine potpuno rasprodat!

Foto: Pinterest

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments