Foto: YouTube

Čau-čau je rezervisan, nezavisan, dostojanstven, inteligentan i tvrdoglav, pa kažu da ima ličnost mačke. Ovu pasminu treba socijalizovati od prvih dana, jer zna da postane vrlo teritorijalna i agresivna prema ljudima i psima.

Basenji- Pas koji potiče iz centralne Afrike ima mnogo energije i vrlo kratko zadržava pažnju. Ova vrsta psa nikada ne laje, ali zato ispušta zvukove poput grcanja do jodlovanja.

Engleski buldog- Više nisu agresivni, ali stvari rade kad oni žele, svojom brzinom i samo ako žele. Teško je naterati buldoga čak i u šetnju. Za njih važi i da sporo uče.

Pekinezer- Kineski kraljevski psi teško shvataju da nisu ljudi njihovi podanici nego je obrnuto, pa je veliki izazov trenirati ih. Izuzetno su inteligentni, ali to ne pomaže previše kad su tvrdoglavi.

Bigl- Stvoreni su da laju kako bi lovac mogao da sledi čopor i bigla ne zanima koje je doba dana ili noći ako se njemu laje ako je ispod prozora nešto njemu zanimljvio.

Foto: Pet Guards

Avganistanski hr- Ova vrsta je uzgojena da prati i lovi plen prelazeći velike udaljenosti. Ova velika nezavisnost često se tumači kao neposlušnost iako je avganistanski hrt inače vrlo privržen, ali vlasnici kažu da nikakva količina treninga ne može sasvim da suzbije njihov plenski nagon.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Slobodanka Kuzman
14/11/2019 13:36

Vrsta je pas, a rase su bigl, pekinezer, pudla…