Ovo su najopasniji poslovi na svetu

       
Foto: Bristol Bay Sockeye Salmon

Statistike i istraživanja kažu da su ovi poslovi najopasniji na svetu! 

10. Jahači bikova- Ovo je vrlo popularan sport u Americi i Australiji, a oni koji se time bave profesionalno, zarađuju milione. To je i sport s najvećim rizikom od povreda za ljude. Kako kaže šest australijskih istraživanja, jahanje bikova u poslednje vreme sve češće se povezuje s opasnim povredama grudnog koša i mozga.

9. Piloti i inženjeri leta- Godine 2015. 62 posto svih preminulih žrtava koje se povezuju s avionima su članovi posade, a ostalih 38 posto su putnici, kaže Trasportation Safety Board iz Kanade.

8. Radnici koji rade sa građevinskim gvožđem- Ovde rizik predstavljaju visine, zidovi koji se ruše, velike železničke konstrukcije. U Americi je ovo šesti najopasniji posao koji je do sada uzeo život više od 100-000 radnika.

7. Ribolov u otvorenom moru- Rizik da se pogine obavljajući ovaj posao vrlo je visok. Ribari se moraju nositi s nepredvidivim pojavama, poput otvorenog mora, daleko od medicinske pomoći. Najviše ribara pogine od gušenja.

6. Veterinari- Ovde je najveći problem zapravo mentalno zdravlje. Veterinari imaju četiri puta veći rizik od samoubistva, zbog velikog stresa i emocionalnih problema koji su u vezi sa eutanazijom.

5. Radnici koji rade na krovu– Većinu radnog vremena provode na krovovima visokih zgrada i kuća, a istraživanje 2017. pokazalo je ovi radnici pet puta češće poginu na poslu nego policajci.

4. Rad na naftnim bušotinama– Visina, teška oprema i opasni materijali samo su neki od rizičnih elemenata ovog posla. Iznenađujuće, najveći uzrok smrti je sudar vozila. Umor i putovanje po nepreglednim terenima najčešći su uzroci nesreća.

3. Podvodno zavarivanje– Električna energija i voda dve su stvari koje se obično ne smeju povezivati, a onima koji rade ovaj posao to je svakodnevica. Podaci iz Amerike govore kako ovi radnici umiru 40 posto češće nego ostali Amerikanci.

2. Radnici čistoće– U Americi je ovo peti najopasniji posao, a podaci govore kako radnici najčešće izgube život tako što padnu s vozila ili ih udari vozilo dok su na poslu. Drugi uzroci su mašine s kojima su u dodiru.

1. Drvoseče– Još gore od toga da morate iseći drvo je upravljanje mašinama dok ste u vazduhu i morate seći granje i slično. Istraživanje kompanije Globe and Mail kažu da je u pet godina na ovom poslu poginulo 57 ljudi, a ovo je drugi najopasniji posao u Kanadi.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments