Kreativne ideje za traženje jaja u kući ovog Uskrsa

       
Foto: Chicago Tribune

Za one koji žive u stanovima ili ove godine neće imati priliku da deci priušte traženje uskršnjih jaja na selu u velikom dvorištu, predstavljamo nekoliko kreativnih ideja zatvorenog lova na jaja.

NEKA BUDE INTERAKTIVNO
Možda neće trčati po travi i biti na svežem vazduhu, ali će svakako potrošiti energiju. Ispišite smernice, stavite ih u plastiku od Kinder jajeta i svaki put kada ih vaš mališan nađe mora obaviti zadatak koji stoji unutar smernice. To može biti “Skači kao zeka”, “Trči kao kuca”, “Napravi deset velikih koraka, a nakon njih krug”… Neka mašta radi za vas.
OSTAVLJAJTE TRAGOVE
Neka u igri bude nekoliko jaja, ali veoma dobro i pažljivo sakrivenih. Ponudite tragove deci, poput nekih zagonetki, naravno prilagođenih njihovom uzrastu, smernica po podovima… Na primer, “Tražiš sledeću smernicu? Idi na mesto u kući gde se vidi tvoja senka”.
Foto: Party Delights Blog

STAVITE IM POVEZ NA OČI

Učinite traženje još težim, pa deci možete staviti povez preko očiju. Na traganje ih usmeravajte sa “toplo- hladno” igrom ili napunite kesicu sa kovanicama i uz buku ih navodite ako su u dobrom pravcu dok ih ne pronađu.

ZAMENITE ULOGE

Još jedna igrica je da nakon što su našli jaja, mogu da ih uzmu i sakriju na mesta gde oni žele. Naravno, sada ste vi na redu da ih tražite. Nemojte viriti, neka igra bude fer plej.

SREĆAN LOV!

Autor: Ivona Karan

Komentari: