Pedikir za negovana stopala koji možete napraviti sami

       
Foto: Cosmo.ph

Kozmetički saloni ne rade, ali i kod kuće možete sami da napravite jednostavan pedikir. Biće vam potrebno malo vremena i strpljenja, ali će rezultat biti vredan. Ne zaboravite da su stopala jedan od najopterećenijih delova tela.

U veću posudi ili lavor, u kojem ćete neko vreme potopiti noge kako biste smekšali kožu, napravite kupku od mleka i sode bikarbone. Potrebna vam je i strugalica za stopala ili kamen za uklanjanje suve kože.

Maska za stopala sa medom za koju će vam biti potreban jogurt, med, kokosovo ulje i malo esencijalnog ulja. Ovu masku razmažite na stopala, a zatim uvijte u čarape ili najlon kese nekoliko minuta pre nego što isperete. Mlečna kiselina u jogurtu je prirodni piling, dok žive probiotske kulture pomažu oslobađanju kože od mrtvih ćelija. Med, s druge strane, može da ubrza proces zalečenja kože.

Foto: Eco living mama

Još jedan predlog je piling sa stopala sa limunom. Biće vam potrebne tri kašike sode bikarbone, tri šolje tople vode i sok od pola limuna. Sastojke lepo sjedinite i promešajte. Ostavite stopala natopljena u smesi 15 minuta, pa isperite.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments