Pivo ublažava simptome menopauze

       
Foto: Tested

Umerena količina alkoholnih pića s niskim udelom alkohola uz obrok, u opuštenoj atmosferi i društvu utiče na smanjenje simptoma menopauze, tvrde stručnjaci.

Umerena konzumacija piva ima mnoge pozitivne učinke na zdravlje, među kojima se najčešće ističu povoljno delovanje na zdravlje srca i krvnih sudova, kao i dugovečnost. Smatra se da učinci piva potiču od mnogobrojnih molekula koje taj cenjeni napitak prirodno sadrži- od niske koncentracije alkohola i visoke vitamina i minerala do vlakana i mnogobrojnih biljnih spojeva, među kojima treba izdvojiti bogat sadržaj polifenola.

Novija istraživanja pokazuju da ga sve češće piju i žene, a sve je više žena i u pivskom biznisu. Takođe, narodna medicina pivo je prepisivala za neke tipične ženske tegobe poput podsticanja laktacije kod dojilja, što se u novije vrijeme usmerilo na bezalkoholno pivo.
Tokom poslednje dve decenije sprovedeno je nekoliko istraživanja koja su pokazala pozitivne učinke polifenola piva na tegobe koje se vežu za menopauzu- osteoporozu, kardiovaskularni rizik i vazomotorne simptome (valovi vrućine, crvenilo lica i noćno znojenje).

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments