POČINJE SUĐENJE ŠAKIRI ZBOG PORESKOG DUGA OD 14,5 MILIONA EVRA! Tvrdi da su optužbe lažne – Preti joj 8 godina robije

Foto: www.shakira.com

Suđenje pevačici Šakiri zbog poreskog duga od 14,5 miliona evra počinje u ponedeljak.

Kolumbijska pevačica Šakira ponovo je u centru pažnje, ali ne zbog razvoda od fudbalera Pikea, već optužbe španskih vlasti za utaju poreza. Njoj u ponedeljak u Barseloni, počinje suđenje zbog optužbi da nije platila 14,5 miliona evra španskog poreza na dohodak između 2012. i 2014. godine.

Pevačica, između ostalog poznata i po hitu „Hips Don’t Lie“, najavila je ranije da će se boriti protiv, kako je rekla, lažnih optužbi. Šakira tvrdi da je platila ono što je poreska uprava navela da duguje pre nego što je podnela tužbu i insistira na tome da nije živela u Španiji tokom tog razdoblja jer ju je, kako navodi, njen posao doveo do „nomadskog života“.

Odbila je ponudu tužilaštva za nagodbu da zatvori slučaj i očekuje se da će svedočiti u ponedeljak na prvom od 12 ročišta zakazanih do 14. decembra. Tužilaštvo za Šakiru traži kaznu do osam godina zatvora i povrat poreza koji navodno duguje. U optužnici se navodi da je Šakira boravila u Španiji više od polovine svake godine u inkrimisanom razdoblju. Ističe se i da joj je nekretnina u Barseloni, koju je kupila u maju 2012, služila kao porodična kuća.

Šakira (46) je 11 godina živela s bivšom fudbalskom zvezdom Barselone i Španije Žerardom Pikeom i par ima dvoje dece. Pevačica, čije je puno ime Šakira Isabel Mebarak Ripol, se preselila u Majami nakon razvoda. Šakiri će suditi sudija Hoze Manuel del Amo Sančez, a tokom postupka saslušaće se više od 100 iskaza.

mondo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti