Pokazivanje ljubavi bez reči

Foto: Anxiety.org

Reči su ipak jednostavnije od dela.

Mala dela uvek govore više od velikih reči kada je u pitanju ljubav, zato je važno naučiti pokazati emocije bez reči.

Izdvojte vreme za najbliže- Koliko god bili zauzeti, uvek treba da nađete vremena za osobe koje volite. Možda imate mnogo važnih zadataka, poslovnih izazova i vaš partner, roditelji i prijatelji sigurno se maksimalno trude da vas razumeju. Međutim, ne oslanjajte se samo na njihovo razumevanje, razgovarajte s njima, pitajte kako su, kako im je protekao dan. Napravite pauzu pa popijte kafu ili organizujte ručak.

Saslušajte ih- Jedan od najjednostavnijih načina pokazivanja ljubavi je slušanje drage osobe. Slušajte svaku reč, čak i ako vam tema nije zanimljivija jer su se i oni možda našli u takvoj situaciji kada ste vi govorili nešto što im nije previše blisko. Pitajte ih za neke prošle događaje ili situacije kako su ih rešili. Pokažite zanimanje i za probleme koje ih muče ili su prošli.

Poljupci i zagrljaji- Kada je u pitanju pokazivanje ljubavi, topli zagrljaj i poljubac najbolji su način. Ne samo da će prijati osobi koju ljubite, već će i vama biti puno srce, a osmeh na licu je neizbežan.

Olakšajte im život- Pritom se ne misli samo na finansijsku pomoć, učinite za njih sitnice koje možda ne očekuju. Kupite im namirnice, očistite dom, iznenadite neočekivanim poklonom. Možda deluju kao sitnice, ali sitnice život znače.

Pošaljite paket- Paketić iznenađenja napravljen s ljubavlju obradovaće svaku dragu osobu koja nije blizu vas. Kupite sitnice ili neke potrepštine i uputite na željenu adresu, osmeh i iznenađenje neće izostati jer je to znak da mislite i brinete se za njih. Uz duhovitu poruku punu ljubavi ovaj poklon biće pravi pogodak.

Kuhajte za njih- Većina ljudi trudi se da pokaže kulinarske veštine za praznike ili godišnjice. Kako bi bilo da pripremite posebnu romantičnu večeru za partnera ili bogat nedeljni ručak za porodicu i prijatelje? Pripremite njihova omiljena jela, dekorišite sto i pozovite ih da uživate u zajedničkim trenucima, ukusnoj hrani i dobroj atmosferi.

Podržite ih- Svi grešimo, ljudska smo bića! Baš zato važno je voljene podržati kakve god pehove pravili. Bez obzira što ste najbolju prijateljicu upozorili da nije krenula dobrim putem, nemojte joj u najtežim trenucima reći „rekla sam ti“. Budite rame za plakanje i podrška rečima da svi greše i da je najvažnije izvući pouku iz kritične situacije.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti