Foto: InsideHook

Osim guglanja simptoma novog virusa, načina prenosa, strani mediji i Gugl pišu i o seksu u doba koronavirusa.

Ana Muldon, bivša savetnica za nauku pri Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite SAD-a i doktorantkinja na području istraživanja zaraznih bolesti i društvenih kriza na Državnom univerzitetu Arizona, za Voks je rekla da se koronavirus ne smatra polno prenosivom bolešću.

„Ljubljenje je verovatno najefikasniji način prenosa virusa, ali koronavirus se trenutno ne smatra seksualno prenosivim. Iako, seks je definicija bliskog kontakta, dišete jedno na drugo i dodirujete se. Nije moguć bez rizika od prenosa virusa”, zaključuje Ana.

Foto: New York Post

Takođe, izdvaja kako bi svi trebalo biti iskreni oko trenutnog zdravstvenog stanja, a poseban je rizik seks na jednu noć s nepoznatim partnerom i u područjima gde su potvrđeni slučajevi zaraze ovim virusom.

Čak i ako izbegnete ljubljenje tokom seksa, još uvek postoji mogućnost zaraze jer, kako objašnjava doktor Muhamad Munir, sa Univerziteta Lankaster, „nije reč samo o seksu već o bilo kom obliku kontakta tokom njega, a same ruke su veliki izvor infekcije u slučaju da su kontaminirane”.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments