Претрага
Close this search box.

POSNA REFORMA: Preukusna poslastica, svi će tražiti parče više

Foto: Printscreen mojamalakuhinja.com

Poslastica za sva vremena i prilike.

Potrebno je:
Za kore:

  • 250 g oraha
  • 250 g šećera
  • 150 ml kisele vode
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 150 g meda
  • 17,5 kašika brašna
  • 3 vanilin šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 ml ulja

Za fil:

  • 350 g mlevenih oraha
  • 350 g šećera
  • 150 g posnog margarina
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 2 kesice pudinga od čokolade (bez kuvanja)
  • 400 ml sojinog ili bademovog mleka

Za dekoraciju

  • 100 g oraha
  • čokolada za kuvanje

Priprema:
Za koru pomešajte 250 g oraha, med, 250 g šećera, kiselu vodu, 3 štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari, 3 vanilin šećera, ulje, brašno i kašičicu praška za pecivo. Dobro sjedinite sastojke i sipajte u pleh koji ste obložili pek-papirom. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Za fil pomešajte 350 g šećera s vodom, pa kratko kuvajte. Dodajte 350 g mlevenih oraha i tri štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari. Kada se skuva, sklonite sa šporeta, pa kada se ohladi, dodajte mu umućeni margarin i sve dobro sjedinite mikserom. Puding umutite sa hladnim sojinim mlekom i vanilin šećerom (2 kesice) i dodajte u fil, pa sjedinite mikserom. Ređajte tortu na sledeći način: koru isecite na tri dela – horizontalno ili vertikalno, pa svaki bogato nafilujte, prekrijte drugom korom, pa filom i trećom korom, a onda premažite celu tortu. Ukrasite mlevenim orasima ili rendanom čokoladom – po želji. Ostavite da odstoji 48 sati pre služenja.

trpeza.alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti