Dogodovštine sa jesenjih svadbi kakvi se mogu videti na filmovima, gotovo svake godine obeleže bar jedno veselje u gradu na Moravi i okolini.

Mesecima i godinama unazad u Čačku se prepričava kako je mlada sa svadbe pobegla za bubnjara iz benda koji je zabavljao goste. Pamti se kako je grom udario u restoran gde je bilo slavlje i rasterao svatove, kako je policija morala da razdvaja zavađene prijatelje i pritom privela tridesetak osoba.

Jedna od ovakvih neobičnih situacija odigrala se 2012. godine, kada je mladoženja na svadbenom veselju zatekao svoju mladu i venčanog kuma u veoma prisnom odnosu.

– Poštovani gosti, molim vas, uzmite natrag vaše poklone, i idite svojim kućama. Jer, mlada je pobegla sa svadbe, i to za kuma, koji nas je upravo venčao!

Tako se mladoženja obratio svojim svatovima u jednom od čačanskih ugostiteljskih objekata, gde su svadbe u jesenjem periodu gotovo svakodnevna pojava. U čudu, bez reči, gosti su se pokupili i ostavili ovog Čačanina da tuguje za svojom životnom izabranicom.

– Svadba je tekla po planu. Završilo se venčanje. Mlada je otišla u svoju sobu da se presvuče. Pošto je nije bilo dugo, mladoženja je otišao da je potraži. Kada je otvorio vrata sobe, imao je šta i da vidi. NJegov izabrani kum ležao je sa njegovom ženom na krevetu. Bili su, u najmanju ruku rečeno, veoma prisni – ispričao je I. P., jedan od svatova sa propale svadbe.

– Mladoženja je, potom, njih dvoje izbacio iz restorana, a onda se obratio svatovima i zamolio ih da odu kućama… Tako se veselje završilo… Nesrećni domaćini morali su, ipak, da plate sve troškove u restoranu, iako večera nije bila ni poslužena…

Novosti

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments