Foto: Dwell

Uz svako uređenje enterijera, ne mogu se izbeći predivne biljke koje krase terase i enterijer uopšteno.

Hidratacija zemlje je jedan od najvažnijih stvari za negu vaših biljaka i njihov pravilan razvoj. Vrlo je važno pratiti da vode ne bude ni previše, ni premalo. Takođe, pripazite da saksije imaju na dnu prostore koji će pomoći da se višak vode izbaci iz zemlje. Višak vode neće pomoći, nego baš suprotno, on može potpuno ugušiti vašu biljku.

Čim odlučite koju biljku želite u svom domu, razmislite o veličini saksije. Ona mora biti dovoljno velika kako bi vaša biljka mogla nesmetano da raste i kako bi imala dovoljno prostora. Skučene saksije nikako ne odgovaraju biljkama i sprečavaju njihov rast.

Vrlo je važno da se dobro informišete o tome šta vaša biljka treba kako bi zdravo rasla. Svaka biljka “diše” na svoj način. Nekoj treba više vode, nekoj manje svetla, nekoj nešto treće. Raspitajte se o svim važnim stvarima za uzgoj vaše biljke. Pratite i sami šta joj od svega toga odgovara i ako primetite da nešto nije u redu, promenite mesto gde je držite i ocenite sami šta je bolje za vašu biljku. Biljke nikako nisu samo ukras u stanu, one su živa bića i izbegavajte sve za šta primetite da im smeta. Nikako biljku ne izlažite klima uređaju, ne ostavljajte je kod radijatora, itd.

Zemlja, osim što mora biti dovoljno hidrirana, mora imati i dovoljno hranjivih materija koje biljci osiguravaju zdrav rast. Uz dodatne sastojke koje možete kupiti u cvećaram, možete se i savetovati s botaničarima i stručnjacima koji će vam pomoći pri pravilnom odabiru sredstva za vašu biljku i zanimljivim dodatnim savetima.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments