Foto: Profimedia
Često smo gledali u filmovima kako se parovi svađaju oko predbračnih ugovora ili pak, pri razvodu, gledaju kako da ispoštuju ili ne ispoštuju svoje supružnike pri rastanku… Sve u svemu, ovu temu su obrađivale i Srpkinje na društvenim mrežama.

Naime, mnogima ova tema izaziva stres, jer mnogi smatraju da ovakvim potezom pokazuju da nemaju dovoljno poverenja u buduću bračnu zajednicu, dok drugi smatraju da je to najnormalnija i najodgovornija opcija.

Anja je korisnica Tvitera i na ovoj društvenoj mreži pokrenula je polemiku oko ove teme i odgovori su – iznenađujući. Ona je napisala sledeće:

– Zamislite situaciju: zabavljate se, volite se, ludilo, dobićete dete, pripremate venčanje, i onda jedan dođe na ideju da se potpiše predbračni ugovor. Šta mislite o tome?

Preplavili su njenu objavu komentarima, a mnogi su se usaglasili s njom uz reči:

– U našem zakonodavstvu je predbračni ugovor besmislen. I nakon eventualnog razvoda, svako zadržava svoju imovinu, a onu stečenu tokom braka dele na pola. Predbračni ugovor ima smisla u Americi, napisao je jedan korisnik, dok je jedna žena istakla:

– Užasavam se takvih predloga, osuđeno na propast u startu.

I nije bila jedina pri takvom stavu.

– Mislim da se ne bih udala. Jer ja stvari radim iz čiste emocije ili ne radim uopšte. Brak je sve samo ne interes. Po meni. Ljudi kako god hoće.

 

Blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments