Predmeti u kući koji vas čine srećnijima

       
Foto: Fanpop

Kako ćete urediti kuću ne samo da bude lepa, već i da vas prvenstveno čini srećnima, pokazuju rezultati brojnih istraživanja. 

1. Biljke– Osim što će izgledati lepo u vašem domu, jedno američko istraživanje pokazalo je da žive biljke u stanu pomažu da se osećamo dobro i srećno. Sobno bilje dodatno pomaže smanjenju stresa.

2. Uramljene fotografije– Naučnici sa Univerziteta Portsmout otkrili su da posmatranje fotografija utešno deluje i pomaže kod depresije. Stavite fotografije na kojima su zabeleženi lepi trenuci. Posebno su poželjne stare fotografije, npr. iz detinjstva- koje nepogrešivo bude osećaj sreće.

3. Zidovi u žutoj ili zelenoj boji– Naučnici sa univerziteta Vrije u Amsterdamu otkrili su da žuta i zelena boja najviše od svih boja izazivaju osećaj sreće.

4. Sveće sa mirisom vanile– Sveće pružaju lepšu atmosferu. Međutim, jedno istraživanje Oksforda istraživalo je različite mirise. Otkrili su da nam miris vanile pomaže da se opustimo i da nam poboljšava raspoloženje.

5Pisanje dnevnika- Naučnici su u jednom istraživanju otkrili da pisanje dnevnika deluje na psihu poput razgovora s prijateljima. Zapisivanje pozitivnih razmišljanja o budućnosti, kao i čitanje zapisa, čini nas još srećnijima.

6. Miris cveća– Ne čini nas samo cveće srećnima- i parfemi ili osveživači vazduha s cvetnim mirisima bude u nama osećaje sreće, otkrili su naučnici.

7. Namešten krevet– Jedno istraživanje pokazalo je da su ljudi koji ujutro spremaju krevet srećniji od onih koji to ne rade. U tom istraživanju (portal Hunch.com) učestvovalo je 68.000 ljudi, a pokazalo se da bi zaista trebalo odvojiti za spremanje te dve minute ujutro.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments