Puerra kolevka za bebe; foto: Jelena Surdučki

Ako ste zamišljali u čemu rode donose bebe, to su sigurno Puerra ćebenca. Ako ste se zapitali u čijem gnezdu beba najlepše spava, to je kada se daruje Puerra.

Pažljivo osmišljenim dizajnom koji brine o svakom detalju, sestre Mia Strajin i Anja Kostić Zobenica iz Novog Sada, uspele su da za kratko vreme naprave svoj brend luksuzne posteljine za bebe, decu i odrasle pod nazivom Puerra.

Anja Kostić Zobenica i Mia Strajin, vlasnice brenda Puerra; foto:Dot studio

“Potpuno smo neplanirano ušle u ovaj posao, jer je Mia pravnica po struci, a ja grafički dizajner. Ali, kada je Mia trebalo da dobije prvo dete, nije mogla da nađe posteljinu koja joj odgovara za bebu i onda je dobila ideju da je sama osmisli. Kada smo videli kako je to sve ispalo, odlučile smo da napravimo brend od toga. Naravno, to je sve zahtevalo vremena u realizaciji”, govori za portal NS Uživo Anja Kostić Zobenica, jedna od vlasnica brenda Puerra.

Dve godine kasnije sve je bila, kako Anja kaže, dobitna kombinacija. Od samog početka sestre su imale podršku svojih porodica i misle da bez nje ne bi ni uspele. Anja se bavi vođenjem društvenih mreža, sajtom, predstavljanjem proizvoda, a Mia dizajnira i osluškuje želje i potrebe mušterija. Sve to, naravno, ne bi bilo moguće i bez talentovanih i preciznih ruku njihovih zaposlenih, koji svaki put naprave magiju.

“Prvo smo počeli sa posteljinama za bebe, gnezdima za bebe, peškirima za njih koji su jedinstveni na našem tržištu, a onda smo se proširili i na singl posteljine, a od pre nekoliko meseci i bračne posteljine. Sve je kreirano s ljubavlju”, nastavlja Anja.

Puerra peškiri za decu; foto: Jelena Surdučki

Puerra brend odlikuje jednostavnost, elegancija, perfekcionizam i svedenost. Kolevku za bebe koju je osmislila Mia, zaštitile su u Zavodu za intelektualnu svojinu. Ona je ručno rađena, spretnim i preciznim rukama majstora, a ono što je izdvaja je pliš koji je otporan na vatru i noge kolevke koje mogu biti urađene od 24-karatnog zlata. Koliko je rađena sa ljubavlju govori i to da ima svoje ime- Ameli.

Posebno su ponosne na to što je kreirana tako, da kada beba poraste, ona i dalje ima funkciju- postaje tabure i uklapa se u svaki enterijer.

Puerra kolevka za bebe Amelie ; foto: Jelena Surdučki

“Odnos sa mušterijama nam je veoma važan. Ispunjavamo njihove želje i one učestvuju u stvaranju posteljine za svoje dete. Takođe, brinemo i o pakovanju, pa mame kada otvore predivne kutije u koje pakujemo Puerra proizvode, ne kriju oduševljenje”, nastavlja Anja.

Puerra ćebence; foto: Jelena Surdučki

“Do sada smo se susretale sa različitim zahtevima naših mušterija, ali najviše nas je iznenadilo što je jedna mušterija zatražila platno za krštenje. Uradile smo platno sa imenom deteta, datumom krštenja i čipkom. I to je imalo veliki odziv kod drugih, da sada imamo veliki broj naručenih platna, a to nam nije bilo ni u snovima da bismo to mogle da radimo. Sada nam je to zvaničan proizvod, a ideju nam je dala naša mušterija”, nastavlja Anja.

Iz njihove radionice izlaze samo unikatni proizvodi, a odlikuju ih pastelne, nežne boje. Veliki pomagači su i njihova deca, koja su i bila inspiracija za sve ono što Puerra brend jeste danas, jer kako su rasla deca, tako je rasla i Puerra.

Puerra bračna posteljina; foto: Milica Arsić

“Gde vidim naš brend za pet godina? Imamo velike planove za Puerru. Da uradimo još nameštaja kao što sada imamo ovu kolevku, izvoz u inostranstvo nam je takođe prioritet, jer mame iz inostranstva vole naše kolevke i kojima je drago što je to iz Srbije, to im daje posebnu draž”, ističe Anja.

https://www.puerra.rs/

“Dreams create future”- ispisano je na svakoj kutiji Puerra brenda. Zato, ako želite da vam snovi kreiraju budućnost, onda je ova vredna posteljina pravi izbor za vas.

Autor: Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments